Веб-сайт для ресторану

Розробка веб-сайту для ресторану

У наш час практично неможливо уявити бізнес без присутності в інтернеті. Завдяки покращенню доступу до мережі та розвитку технологій смартфонів більшість людей використовують інтернет для пошуку інформації. А де легше всього знайти інформацію про бізнес? Правильно, в Google! Якщо твій бізнес доступний онлайн, це ключ до залучення нових гостей та збільшення потоку відвідувачів у твій заклад.

Веб-сайт дозволяє контролювати, як буде виглядати ресторан в очах потенційних гостей, надаючи їм уявлення про атмосферу закладу, меню ще до того, як вони зроблять перший крок до дверей.

Чому твоєму ресторану потрібен веб-сайт?

Хоча створення веб-сайту корисне для будь-якого бізнесу, для ресторанів це має особливе значення. Ось кілька причин, чому твій ресторан не може обійтися без веб-сайту:

1. Низькі витрати на рекламу

Рекламні оголошення в соціальних мережах, онлайн журналах, друкованих виданнях коштують дороще ніж контекстна реклама в Google. Веб-сайт дозволяє розміщувати необмежену кількість інформації про ресторан за набагато менші гроші. Інформація на сайті доступна 24/7, і ти можеш легко оновлювати її без додаткових витрат, як це було б, наприклад, із повторним друком флаєрів.

2. Надання ключової інформації: локація, меню, графік роботи та акції

Веб-сайт дає можливість розмістити всю необхідну інформацію: години роботи, як дістатися до ресторану, методи оплати, можливість забронювати стіл та інше. Це зменшить кількість дзвінків і заощадить час персоналу. Крім того, ти зможеш інформувати відвідувачів веб-сайту про спеціальні пропозиції, такі як обіди або святкові акції.

3. Відгуки гостей

Ти можеш додати на сайт відгуки гостей або посилання на публікації, якщо твоєму ресторану пощастило потрапити в огляди критиків. Це допоможе підвищити довіру до твого закладу. Якщо вже підписаний на Reservble, то зможеш отримувати відгуки від реальних гостей, які бронювали столик в твоєму закладі та інтегрувати ці відгуки або відгуки з Google до веб-сайту.

Веб-сайт також стане хорошим ресурсом для блогерів, які шукають інформацію для своїх статей про ресторан.

4. Підвищення обізнаності про твій бізнес

Перш ніж людина вирішить відвідати ресторан, вона шукає інформацію в Google, Instagram або TikTok. Якщо тебе немає онлайн, потенційні гості можуть просто не знайти тебе і звернутися до конкурентів. Важливо перевірити, щоб веб-сайт був проіндексований пошуковою системою Google. Звичайно це займає від пару тижнів до пари місяців.

5. Покращення пошукових позицій

Оптимізуючи свій веб-сайт для пошукових систем (SEO), ти зможеш з’являтися у відповідях на запити користувачів. Наприклад, якщо хтось шукає “італійський ресторан” або “сімейне кафе”, а твій заклад відповідає запиту, то ці користувачі твої. Вміст веб-сайту повинен відповідати запиту користувачів.

6. Формування сильного бренду

Веб-сайт допоможе створити професійний імідж бізнесу. Особливо, якщо тільки починаєш, веб-сайт є чудовим інструментом для знайомства потенційних гостей з твоїм рестораном. Правильний маркетинг та якісні фото можуть спонукати відвідувачів завітати до тебе.

7. Відокремлення від конкурентів

Якщо у конкурентів є веб-сайт, ти не можеш дозволити собі відставати. Веб-сайт допоможе показати, що саме твій ресторан робить краще за інших і чому гості мають обрати його. З досвіду можу сказати, що більшість ресторанів в Україні не мають веб-сайту, лише соціальні мережі або сервіси з онлайн меню.

8. Можливість бронювання столиків онлайн

Додавши можливість онлайн-бронювання через форму на сайті, ти зробиш процес бронювання столиків швидким і зручним для потенційних гостей. А для адміністраторів це величезна економія часу, тому що не треба розмовляти з гостями телефоном. Для створення та розміщення форми бронювання столів можеш скористатись нашим сервісом . Форма стилізується під веб-сайт. Ось так вона виглядає в наших партнерів “100 років тому вперед”

9. Просування інших послуг

Якщо пропонуєш кейтеринг, організацію приватних заходів або інші послуги, можеш використовувати сайт для їх просування. Весь перелік послуг повинен відповідати місії та баченню бізнесу. Більше про це ми розповідали в цій статті .Оптимізуй сторінки за допомогою SEO і отримуй більше замовлень та резервів столів.

10. Продаж подарункових сертифікатів

На сайті можна налаштувати продаж подарункових сертифікатів. Це особливо актуально під час святкових періодів, коли люди шукають подарунки. 

Де замовити собі веб-сайт?

Для вирішення цього питання можна підійти з двох сторін:

1. Купити готовий шаблон та адаптувати його під свій бізнес (це якщо є досвід роботи з вебсайт білдерами на базі WordPress, наприклад). Якщо самостійно не виходить, краще найняти спеціаліста. Вартість таких послуг буде від 200$ плюс шаблон веб-сайту ~39-60$. Подивитись варіанти готових тем для ресторанів можна на відомому маркетплейсі ThemeForest

2. Замовити веб-сайт в агенції та зняти з себе всі проблеми, що можуть трапитись під час самостійної адаптації теми WordPress або роботи з фрілансером, який адаптує тему під твій бізнес. Перевага цього варіанту в тому, що буде розроблений унікальний дизайн, який відповідатиме стилю бізнесу, плюс можна включити всі побажання по технічним можливостям веб-сайту. Орієнтовна вартість від 500$ за простий інформацій сайт візитку та до безкінечності в залежності вже від твоїх побажань. Дізнатись про ціну або замовити веб-сайт можна в наших партнерів, агенції Incolor

Висновок

Веб-сайт для ресторану — це не просто зручний спосіб поширення інформації, але й потужний інструмент для підвищення продажів, покращення бренду та залучення нових клієнтів. Якщо ти хочеш залишатися конкурентним у сучасному світі ресторанного бізнесу, тобі обов’язково потрібен добре оптимізований веб-сайт.

Актуальні публікації

Маркетинг
Volodymyr Nosenko

Відгуки до ресторану. 5 порад як залучати більше гостей через відгуки

Відгуки онлайн — один із найважливіших інструментів, який допомагає ресторанам залучати нових гостей і підвищувати рівень довіри до закладу. Для рестораторів використання

Читати »