ТОП-6 переваг автоматизації бронювання столів

Бронювання столів в ресторані

У сучасному світі ресторанний бізнес стає все більш конкурентоспроможним, і для малих та середніх кафе, ресторанів та бістро надзвичайно важливо бути гнучкими та ефективними. Один із найефективніших способів підвищити конкурентоспроможність — це автоматизація, зокрема, сервісу бронювання столів. Сьогодні ми поговоримо про переваги, які може принести автоматизація цього процесу для вашого закладу.

1. Підвищення ефективності роботи персоналу

Автоматизація ресторану дозволяє персоналу зосередитися на обслуговуванні гостей, а не витрачати час на ведення записів і обробку дзвінків. За допомогою , наприклад, Reservble, весь процес резервів столів онлайн стає значно простішим та швидшим.

Сповіщення про отримання нового резерву стола, який треба підтвердити приходить всім адміністраторам або хостес в телефон. Якщо резерв не підтверджений ми будемо нагадувати кожні 10 хвилин про необхідність підтвердити. Після підтвердження або скасування резерву стола Гість отримає СМС сповіщення, тому немає необхідності дзвонити йому. Підтвердити резерв можна в пару кліків, одразу ж спланувати де саме, за яким столом буде розміщено гостя. Власник закладу завжди може подивитись історію бронювань та побачити хто з адміністраторів приймав резерв.
Це не тільки знижує навантаження на персонал, додає більше контролю власнику, але й мінімізує ризик помилок, що можуть виникнути при ручному введенні даних.

2. Покращення обслуговування клієнтів

Автоматизований сервіс бронювання надає гостям можливість забронювати стіл онлайн у зручний для них час без необхідності дзвонити в кафе, ресторан або бістро. Це зручно для гостей, особливо в сучасному світі, де все більше людей віддають перевагу онлайн спілкуванню, листуванням, ніж дзвінкам. Гості отримують миттєве СМС підтвердження резерву, що підвищує їх задоволеність від сервісу закладу.

3. Збільшення кількості резервів столів

Можливість забронювати стіл онлайн дозволяє гостям робити резерви в пару кліків у будь-який зручний для них час, навіть поза робочими годинами закладу або коли телефон в закладі зайнятий чи не працює. Це може суттєво збільшити кількість бронювань, оскільки гості не обмежені часовими рамками, якістю звʼязку або іншими факторами. Крім того, завдяки інтеграції форми на веб-сайт, що доступно в будь-якому тарифі Reservble, гості зможуть бронювати стіл прямо з сайту ресторану.

4. Аналітика та планування

Автоматизовані системи бронювання столів надають рестораторам цінні дані про поведінку гостей. Ви зможете аналізувати, які дні та години є найпопулярнішими, хто з гостей частіше відвідує ваш заклад, а кому слід нагадати про себе. Це дозволяє краще планувати роботу ресторану та покращувати стратегії залучення гостей.
Завдяки маркетинговій аналітиці в тарифі “Entree” можна навіть відслідкувати звідки саме гості бронюють столи, це facebook, instagram, ваш веб-сайт, окремі рекламні кампанії чи маркетплейс Reservble

5. Зниження кількості відмов та пропущених резервів

Завдяки автоматичним сповіщенням та нагадуванням, як для гостей, так і для персоналу, ймовірність пропуску резерву або відмови від резерву знижується. Гості отримують повідомлення про підтвердження або скасування через SMS, що допомагає запобігти неявкам або збиткам для закладу.

6. Економія ресурсів та зниження витрат

Хоча впровадження автоматизованої програми для ресторану може вимагати певних інвестицій, в довгостроковій перспективі це дозволить знизити витрати на персонал, підвищити ефективність роботи, збільшити кількість гостей та доходи. Менше часу витрачається на управління резервуваннями, що дозволяє оптимізувати робочі процеси та зменшити потребу в додаткових адміністративних ресурсах.

Зараз більшість закладів все ще використовують зошити, аркуші паперу для ведення резервів столів. Як результат, аркуші паперу іноді губляться і виникають проблеми з гостями. База гостей не накопичується і можливості якісної реклами втрачаються.

Якщо бажаєте підвищити ефективність та збільшити аудиторію свого закладу, не зволікайте, пишіть або телефонуйте нам вже зараз!

Бронювання столів в ресторані

Актуальні публікації

Маркетинг
Volodymyr Nosenko

Відгуки до ресторану. 5 порад як залучати більше гостей через відгуки

Відгуки онлайн — один із найважливіших інструментів, який допомагає ресторанам залучати нових гостей і підвищувати рівень довіри до закладу. Для рестораторів використання

Читати »